Lammkorv med vårsallad och parmesancrème

Tom Sjöstedt SMK

Lammkorv med vårsallad och parmesancrème

16 ingredienser

Korv på lamm med en sallad fylld mer vårsmaker som serveras tillsammans med en créme med parmesansmak.

Ingredienser

  • 4 lammkorvar
  • 1 msk olivolja

Vårsallad:

  • 12 gröna sparrisar
  • 0,5 gurka, skalad
  • 1 rödlök, skalad
  • 12 körsbärstomater
  • 6 rädisor

Parmesancrème:

  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • svartpeppar

Garnering:

  • 0,5 ask krasse
  • 1 citron, skalet
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Snitta korven och stek knaprig i olivoljan.
  2. Koka sparrisen i saltat vatten. Låt kallna.
  3. Skär gurkan i tärningar, skiva rödlöken och dela tomaterna på mitten.
  4. Skiva rädisor tunt på mandolin. Lägg i kallt vatten så dom blir krispiga.
  5. Blanda alla ingredienser till crèmen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg upp på tallrik och garnera med krasse, citronskal, flingsalt och svartpeppar.