Lammkorv med vårsallad och parmesancrème

Från Nyhetsmorgon

Korv på lamm med en sallad fylld mer vårsmaker som serveras tillsammans med en créme med parmesansmak.

23 april 2008
Visa mer

Du behöver

  • 4 st lammkorvar
  • 1 msk olivolja

Vårsallad:

  • 12 st gröna sparris
  • 0,5 st gurka, skalad
  • 1 st rödlök, skalad
  • 12 st cocktailtomater
  • 6 st rädisor

Parmesancrème:

  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Garnering:

  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 1 st citron, skalet
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Snitta korven och stek knaprig i olivoljan.
  2. Koka sparrisen i saltat vatten. Låt kallna.
  3. Skär gurkan i tärningar, skiva rödlöken och dela tomaterna på mitten.
  4. Skiva rädisor tunt på mandolin. Lägg i kallt vatten så dom blir krispiga.
  5. Blanda alla ingredienser till crèmen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg upp på tallrik och garnera med krasse, citronskal, flingsalt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept