Jävligt bra biff med salciccia

4

Du behöver

Biff

  • 600 g biffrad
  • 200 g salciccia
  • 2 msk balsamicovinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • olivolja
  • smör

Smålökar

  • 12 st pärllökar
  • 1 st apelsin, saft och rivet skal
  • 2 msk hackad gräslök
  • olivolja

Morotscrème

  • 500 g morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 8 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 st stjärnanis
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1,5 st crème fraiche
  • salt

Garnering

  • 0,5 ask klippt krasse

Gör så här

  1. Biff
    Salta och peppra köttet.
  2. Bryn biffen i olivolja och sedan smör.
  3. Slå på balsamico i slutet. Spara stekskyn.
  4. Baka i ugnen till en innertemperatur på 56 grader.
  5. Låt vila ca 10 minuter innan tranchering.
  6. Stek korven ca 3-4 minuter och skiva upp innan servering.
  7. Spara fettet och tillsätt till stekskyn.
  8. Smålökar
    Koka lökarna mjuka i saltat vatten.
  9. Skala, blanda med gräslök och olivolja innan servering.
  10. Morotscrème
    Skala och dela morot, lök och vitlök i mindre bitar.
  11. Koka mjuk i apelsinjuice, stjärnanis och ingefära ca 15 minuter.
  12. Sila bort vätska, plocka bort stjärnanis och mixa slät med crème fraiche.
  13. Vid servering
    Lägg upp och garnera med krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept