Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème

Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème
Från Nyhetsmorgon

Fräsch fisk med krossad potatis och kryddig chilisaffranscrème.

18 februari 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600 gram sejfilé
  • 100 gram blandade örter
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 800 gram potatis
  • 100 gram soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Chilisaffranscrème

  • 2 dl fiskfond
  • 0,5 gul lök
  • 1 chili
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa örterna med olivoljan och senapen. Bred salsa verden på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 10 min.
  2. Koka potatisen och krossa grovt med hjälp av en visp. Skär ner tomater och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fräs chilin och löken i smöret. Tillsätt vinet och fiskfonden och koka ihop något. Häll därefter i crème fraîche och saffran.
  4. Koka ner till krämig konsistens, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Arrangera den krossade potatisen med fisken ovanpå. Ringla därefter såsen runt. Garnera gärna med färsk basilika och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept