Gös nicoise

Från Nyhetsmorgon

Gös är en av de fiskar som världsnaturfonden ger grönt ljus. God är den också.

6 februari 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 gram gösfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 gram potatis
  • 100 gram haricot verts
  • 4 st ägg
  • 4 st tomater
  • 20 st svarta oliver
  • 16 st sardeller
  • 50 gram babyspenat
  • gourmetsalt och svartpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Byxa gösen och dela i 8 bitar.
  2. Stek gyllenbrun i olivolja 3 minuter på varje sida. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Skiva potatisen i cm-tjocka skivor..
  4. Blanchera haricots verts i saltat vatten i 2 minuter tills dom är mjuka. Låt svalna.
  5. Lägg i äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 minuter. Spola kallt och skala sedan äggen.
  6. Ta bort roten på tomaterna och dela varje tomat i 2 bitar.
  7. Vispa ihop dijonsenap, honung och olivolja
  8. Blanda alla ingredienser till Nicoisesalladen och lägg upp på ett fat.
  9. Ringla över dijondressingen och lägg på den nystekta fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept