Lammgryta med rotselleripuré

4

Du behöver

  • 600 gram lamm
  • 4 st fikon
  • 50 gram mandel
  • 200 gram steklök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 5 dl kalvfond
  • 10 gram persilja
  • 500 gram rotselleri
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • maizena

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 cm stora bitar och bryn i oljan, salta och peppra, och ös upp i en gryta.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skär de torkade fikonen i mindre bitar och skala steklöken.
  3. Lägg ner alltsammans i grytan och slå på rödvin och kalvfond.
  4. Låt koka tills köttet är riktigt mört. Red eventuellt av med maizena.
  5. Skala och tärna rotsellerin och koka mjuk i saltat vatten.
  6. Slå av vattnet och mixa till en slät puré i mixer tillsammans med crème fraîchen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Rosta mandeln i ugnen ca 5 min på 200°C och dela de färska fikonen i 8 klyftor var.
  9. Lägg en sked puré i botten på tallriken och dra purén mot kanten.
  10. Lägg i lammgrytan i tallriken och strö över med strimlad persilja och fikonklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept