Tom Sjöstedts citrussill

Det är enkelt att göra egen sill. Allt som krävs är kärlek, tålamod och ett bra recept, till exempel Tom Sjöstedts.

3 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600 g urvattnad sill
  • 1 st apelsin
  • 1 st blodapelsin
  • 1 st grapefrukt
  • 2 dl ättika
  • 5 dl socker
  • 8 dl vatten
  • 1 msk rosépeppar
  • vattenkrasse
  • kokt potatis
  • gräddfil

Gör så här

  1. Skär sillen i fina bitar. Skär bort skalet på citrusfrukterna med en potatisskalare, se till att inte det vita kommer med. Strimla skalet tunt. Skär bort resterande skal och skär ur fina fileér av citrusfrukterna.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och rosépeppar. Låt svalna.
  3. Lägg i sillen i spadet. Låt den stå i kylen minst ett dygn. Garnera gärna med vattenkrasse. Servera med kokt potatis och gräddfil
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept