Blomkålssoppa med dillstekt svamp och krutonger

4

Du behöver

  • BLOMKÅLSOPPA
  • 1 gul lök, skalad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 blomkålshuvud i buketter
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • salt och peppar
  • DILLSTEKT SVAMP
  • 600 g blandad svamp
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 2 msk smör
  • 1 dl grovhackad dill
  • 0,5 schalottenlök, skalad
  • 30 g västerbottenost
  • salt och peppar
  • krutonger
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. BLOMKÅLSOPPA
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs med olivolja och blomkål. Slå på resterande ingredeienser och låt koka tills blomkålen är mjuk. Mixa och sila. Smaka av med lite pressad citronsaftsalt och peppar.
  3. DILLSTEKT SVAMP
  4. Dela svampen, hacka gul lök och vitlök. Stek svampen krispig i smöret med löken.
  5. Blanda i hälften av dillen och smaka av med salt och peppar. Skär löken i tunna skivor och riv osten. Lägg upp svampen på ett fat och garnera med resterande dill, lök och ost.
  6. KRUTONGER
  7. Kantskär och dela formfranskan i tärningar. Lägg på en plåt och blanda med olja. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter tills dom är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept