Fläskkotletter med rå cruditeésallad

Från Nyhetsmorgon

Här serveras ett par bra stekta fläskkotletter med rå cruditeésallad i hel bulgur med smält västerbottensost.

19 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Kött

  • 4 st fläskkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Sallad

  • 1 st morot
  • 1 st fänkål
  • 4 st rädisor
  • 1 st rödlök
  • 2 dl bulgur
  • 1 st citron
  • 1 knippe dill

Smält ost

  • 1 dl grädde
  • 100 g Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Kött
    Salta och peppra köttet i ordentligt.
  2. Bryn hårt i olja och sedan smör.
  3. Dra av när köttet är rare i mitten.
  4. Låt vila ca 5 minuter tills innertempen är 65 grader.
  5. Sallad
    Skala grönsakerna och skiva tunt på mandolin.
  6. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Blanda bulgur med grönsakerna och smaka av med citronskal, dill, salt och peppar.
  8. Smält ost
    Koka upp grädden och smält i osten.
  9. Vid servering
    Lägg upp på tallrik och rippla såsen över salladen!
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept