Knippmorötter med getost och bacon

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Tom Sjöstedts recept på en enkel och snabb sommarsallad.

Man kan ta vilka örter man vill till garnering, men jag har valt ängsyra för det ger en bra syra.
Jens Dolk dryckestipsar:
5373 Chateau de Vallagon Sauvignon Blanc 2012, Touraine, Frankrike, 75 kronor (4 Solar)
"Salt bacon och syrlig getost gör att ett vin med frisk syrlighet blir bäst till – dessutom gillar jag viner på druvan sauvignon blanc. Aromatiska toner av krusbär, lite fruktig exotisk sötaktighet och stram smak med mineraltoner och läskande citrussyrlighet."

31 maj 2013
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 200 g knippmorötter
  • 1 st citron, skalet
  • 200 g getost
  • 100 g bacon
  • Olivolja
  • Ängsyra till garnering

Gör så här

  1. Koka morötterna saltat vatten ca 1-2 minuter.
  2. Dra av skalet och blanda upp med citronskal och svartpeppar.
  3. Skiva bacon och stek knaprig på medelvärme.
  4. Låt rinna av på hushållspapper innan servering.
  5. Lägg upp morötter och bacon på fat, smula över getosten.
  6. Ringla över olivolja.
  7. Dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med valfria örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept