Vit sparris med chorizomajonnäs

Vit sparris med chorizomajonnäs
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Vit sparris med chorizomajonnäs

11 ingredienser

Servera vit sparris med en god majonnäs smaksatt med färsk chorizokorv.

6011 Reserva del Pueblo Riesling 2012, Chile, 89 kronor (4 Solar)
80 miljoner tyskar kan inte ha fel – rilsing och sparris är en klassisk kombination. Men här är vi lite djärva och plockar ett vin på samma druva men från Chile. Frisk och fräsch riesling med viss aprikosig sötmogenhet men mest lime- och grapesyrlighet.

Ingredienser

portioner
  • 8 vita sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, skalet

Chorizomajonnäs

  • 200 g rå chorizo
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl varmpressad rapsolja
  • 3-4 msk urstekt chorizofett
  • salt, socker och ev. lite citron att smaka upp med

Garnering

  • körvel, dill eller vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 3 minuter. Ta upp och blanda med olivolja och citronskal. Servera varm/ljummen.

Chorizomajonnäs

  1. Snitta korven och stek ur fettet. Sila och spara fettet (korven kan du spara och äta till pasta nästa dag)
  2. Vispa gulor, vinäger och senap. Slå försiktigt i oljan. Avsluta med chorizofettet och smaka av.