Jordbubbstartar med rostad vit choklad

Från Nyhetsmorgon

Härlig sommardessert med jordgubbar och vit choklad av Tom Sjöstedt i Nyhetsmorgon.

Jens Dolk dryckestipsar:
1900 Störtebeker 1402, Tyskland, 33cl, 10.90 (4 Solar)
"Alkoholfri öl (0,5%) kan många gånger smaka mer än lättöl. Medan en lättöl bryggs svag så görs denna öl genom att brygga ett starköl och sedan plockar man bort alkoholen, oftast genom omvänd osmos."

31 maj 2013
Visa mer

Du behöver

Jordgubbstartar

  • 600 g jordgubbar
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk basilika, strimlad

Rostad vit choklad

  • 100 g vit choklad

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar.
  2. Blanda upp med socker och örterna.
  3. Riv chokladen och lägg på en plåt.
  4. Rosta i ugnen på 180° ca 7-8 minuter tills chokladen är hyllenbrun.
  5. Låt svalna och bryt i bitar innan servering.
  6. Garnera gärna med mynta och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept