Enkel gräddfilspannacotta med rårörda bär

Från Nyhetsmorgon

Enkel gräddfilspannacotta med rårörda bär, en god och fräsch dessert som du kan förbereda. Garnera med krossade småkakor och färsk mynta.

4 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta

  • 4 dl grädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad, blötlagda
  • 3 dl gräddfil

Rårörda bär

  • 3 dl frysta bär, valfria
  • 4 msk socker

Garnering

  • 1 dl krossade drömmar
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
  2. Smält i gelatinblad och blanda i gräddfilen. Sila och häll upp i glas. Låt pannacottan stå 4-5 timmar i kylen tills den stelnat.
  3. Servera pannacottan med tinade bär (rårörda med socker) samt smulade drömmar och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept