I samarbete med Kung Markatta

Tofustroganoff med ramslökolja

Kung Markatta Tofu stroganoff
Foto: Johannes Wätterbäck
30
4

Du behöver

  • 1 burk Kung Markatta krossade tomater
  • 0,25 tomatburk med vatten
  • 4 msk Kung Markatta tomatpuré
  • 1,5 dl mild ajvar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk Kung Markatta ramslöksolja
  • 2-3 tsk Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 1 pkt Kung Markatta tofu naturell
  • 1 pkt Kung Markatta tofu mild chili
  • 2-2,5 dl crème fraiche (eller sour supreme)
  • Kung Markatta örtsalt
  • Kung Markatta äkta japansk soja

Gör så här

  1. Häll krossade tomater, vatten, marinerad vitlök, pressad färsk vitlök, grillad paprika, tomatpuré, grönsaksbuljong och ramslöksolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Stavmixa så att vitlöken och paprikan finfördelas. Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min.
  2. Skär tofun i 2 cm stora tärningar och lägg i tillsammans med crème fraiche eller sour supreme och låt sjuda med i ca 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta