Tofusoppa med crabsticks och spenat

Tofusoppa med crabsticks och spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tofusoppa med crabsticks och spenat

11 ingredienser

Tofu är full av nyttigheter som kalk, protein, B-vitaminer och järn. Bra mat för den som inte äter kött eller mjölk. Även om den här soppan är inspirerad av det asiatiska köket passar det bra att servera bröd till.

Ingredienser

portioner
  • 250 g djupfryst spenat
  • 100 g äggnudlar
  • 1 burk crabsticks i lag (à 370 g)
  • 1 msk sesamolja
  • purjolök (det vita)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 förp förp tofu (à 200 g)
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Tina spenaten så att den går att dela. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt dem rinna av.
  2. Skiva purjolöken och vitlöken. Hetta upp sesamoljan i bottnen på soppgrytan. Fräs purjo och vitlök någon minut tillsammans med chilipeppar. Häll på spadet från crabsticksen och lägg i spenaten. Häll på vattnet och koka upp. Koka tills spenaten är riktigt het. Krydda med salt och peppar.
  3. Tärna tofun. Häll i nudlar, crabsticks och tofu. Koka upp. Servera soppan med bröd.