Tofusoppa med crabsticks och spenat

Tofusoppa med crabsticks och spenat
Foto: TV4

Tofu är full av nyttigheter som kalk, protein, B-vitaminer och järn. Bra mat för den som inte äter kött eller mjölk. Även om den här soppan är inspirerad av det asiatiska köket passar det bra att servera bröd till.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfryst spenat
  • 100 g äggnudlar
  • 1 burk crabsticks i lag (370 g)
  • 1 msk sesamolja
  • det vita på en purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 paket tofu (200 g)
  • 1 liter vatten

Gör så här

  1. Tina spenaten så att den går att dela. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt dem rinna av.
  2. Skiva purjolöken och vitlöken. Hetta upp sesamoljan i bottnen på soppgrytan. Fräs purjo och vitlök någon minut tillsammans med chilipeppar. Häll på spadet från crabsticksen och lägg i spenaten. Häll på vattnet och koka upp. Koka tills spenaten är riktigt het. Krydda med salt och peppar.
  3. Tärna tofun. Häll i nudlar, crabsticks och tofu. Koka upp. Servera soppan med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept