Tofu- och currypickleswrap med rostad blomkål och äpple

1 h
4 wraps
1 h
4 wraps

Du behöver

Grönsakscurry

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 2 msk morot, fint tärnad
  • 2 msk rotselleri, fint tärnad
  • 2 msk blekselleri, fint tärnad
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk madrascurry
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 apelsin, saft av
  • 1 citron, saft av
  • salt och svartpeppar

Wraps

  • 4 kryddbrödswraps
  • 4 dl kokt quinoa
  • 200 g svensk ekologisk tofu, skuren i bitar
  • 0,5 blomkålshuvud i små buketter, stekta i olja
  • 0,5 gurka, skalad och skuren i bitar)
  • 1 bifftomat, skuren i bitar
  • 1 svenskt ekologiskt äpple, tärnat
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk blonda russin, blötlagda
  • 2 msk cashewnötter, rostade
  • 4 msk äggfri ekologisk majonnäs

Gör så här

  1. Grönsakscurry
    Fräs löken i oljan och tillsatt övriga ingredienser. Låt sjuda på låg värme i 40 min. Låt svalna.
  2. Wraps
    Värm wrapen i mikrovågsugnen. Lägg majonnäs, romansallad, grönsakerna, tofun, quinoa ,tärnade äpplet och blonda russin på wrapbrödet. Toppa med grönsakscurry. Rulla ihop wrapen och skär i hälften.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept