Tobleroneparfait med passionsfrukt

40 m
4
Tobleoneparfait
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 70 g Toblerone
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 msk kaffe
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa grädden i bunke.
  2. Vispa därefter äggulan och sockret i en annan bunke och håll över kastrull med varmvatten (inte kokande).
  3. Ta äggsmeten från värmen och fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus.
  4. Smält chokladen i mikro. Vänd ner chokladen och den vispade grädden i bunken med äggsmet. Rör om. Häll upp i form (glas) och ställ in i frysen.
  5. När parfaiten stelnat. Vänd upp och ner på formen på tallrik, vid servering (alt värm formen med varmvatten för snabbare lossning).
  6. Garnera med tillbehör och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept