Majskyckling med getostrissoni

Majskyckling med getostrissoni
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Majskyckling från Bjäre serveras med en getostrissoni, vårprimörer och parmaskinka. Vassaste kocken 2009 hackar till en härlig middag.

Att skära i nubb - skär i små smala strimlor.

21 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst med skinn
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • färsk timjan
  • Vitlök
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Rissoni

  • 0,5 rulle getost, ca 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 8 st sparris
  • 4 st små gulbetor
  • 4 st små rödbetor
  • 12 st haricots verts
  • 4 st blastmorötter
  • 6 st rädisor
  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 st citron, skal och juice
  • hackad dill
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och dela betorna.
  2. Lägg dem med 1 vitlöksklyfta och lite timjan i en långpanna.
  3. Häll på olivolja in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Putsa kycklingen från senor och liknande.
  5. Stek i olivolja och smör tills de får en gyllenbrun färg, i ca 20 minuter.
  6. Koka rissoni lite mindre än koktiden på förpackningen.
  7. Kyl snabbt.
  8. Koka upp grädde och mjölk.
  9. Skala getosten och smula i den så den smälter i gräddmjölken.
  10. Skala grönsakerna och koka de hastigt (blanchera).
  11. Skär parmaskinkan i ”Nubb” och stek i olivolja.
  12. När de är knapriga så häll på citronskal och saft och hackade örter.
  13. Blanda i den kalla rissonin i getost-gräddmjölken och koka ihop till en fin konsistens.
  14. Smörslunga grönsakerna.
  15. Servera på tallrik eller i skålar.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept