Pumpa- och fänkålsoppa med ljummen sallad

35 min
4
35 min
4

Du behöver

Pumpa- och fänkålsoppa:

  • 1 st schalottenlök
  • 20 g osaltat smör
  • 1 st stjärnanis
  • 350 g pumpa (skalad)
  • 2 st fänkål
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 st apelsin, saften
  • 1 st citron, saften
  • 0,5 knippe gräslök

Ljummen sallad:

  • 200 g trattkantareller
  • 200 g pumpa (skalad)
  • 2 st äpplen
  • 300 g varmrökt fläsk
  • 20 g babyspenat
  • 20 g pumpafrön (rostade)
  • smör eller olja att steka i

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken och sautera i smör. Skär ner pumpaköttet och fänkålen i mindre bitar och tillsätt tillsammans med stjärnanis i kastrullen. Sautera någon minut.
  2. Tillsätt mjölk, grädde och apelsinjuicen och låt koka 15 minuter.
  3. Lyft stjärnanisen ur soppan och mixa den slät. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Syra soppan med lite citronjuice.
  4. Vid servering mixas soppan luftig med lite kall mjölk. Strö finhackad gräslök ovanpå.
  5. Ljummen sallad: Stek trattkantarellerna i smöret några minuter. Skär pumpan i mindre tärningar och rosta med lite olja till fin färg.
  6. Skala äpplet och skär det i fina skivor. Skiva och stek fläsket i torr stekpanna. Vid servering värms fläsket i ugnen.
  7. Värm svampen, pumpan, äppelskivorna och spenaten i lite smör eller olja så att det blir ljummet. Salta och peppra.
  8. Servera salladen vid sidan av soppan och strö rostade pumpafrön ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept