Stekt bjärekyckling med ljummen svamp- och spenatsallad samt äppelvinägrett

4

Du behöver

  • 4 bjärekyckling bröst
  • 200 g babyspenat
  • 400 g Blandade svampar (trattkantareller, champinjoner, shi-take)
  • 1 st rödlök
  • 300 g jordärtskocka
  • 100 g pumpakärnor
  • 2 st äpplen (aroma)
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 100 g allerum xo (lagrad prästost)
  • Smör och rapsolja att steka i
  • 1 kruka timjan

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen och stek i olja. Ungsbaka färdigt i 10-15min på 150 gr C, 65 gr C i innetemperatur.
  2. Rensa och stek svampen i smör. Salta och peppra.
  3. Rödlöken skalas och skärs i klyftor. Jordärtskockan skalas och skärs i bitar. Stek jordärtskockan i olja och smör. Tillsätt löken efter några minuter, blanda med svampen.
  4. Rosta pumpakärnorna i het stekpanna med lite olja och salt. Låt svalna.
  5. Skala och skär äpplena i fina tärningar. Stek i lite av rapsoljan. Låt svalna och blanda med resterande rapsolja, äppelvinäger och lite timjanblad.
  6. Osten hyvlas (med osthyvel).
  7. Blanda spenaten med svampblandingen. Strö lite pumpakärnor och ost ovanpå, servera kycklingen till, med lite äppelvinägrett.
  8. Smaklig spis!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept