Stekt ankbröst med rödbetor, salladskott och risotto samt balsamicoivinägrett

2

Du behöver

  • 1 ankbröst

Rödbetor salladskott och risotto:

  • 2 rödbetor
  • 10 g smör
  • 1 ask salladskott
  • Kokt risottoris enligt paketets rekommendation
  • 100 g gröna ärtor
  • 50 g riven parmesan
  • 0,5 citron (endast finrivet skal)

Balsamicovinägrett:

  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 dl rapsolja (kallpressad)
  • timjan (färsk)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ankbröst:
  2. Arbetsgång: Salta och peppra ankbröstet. Stek i stekpanna med olja till fin färg. Ugnstek köttet färdigt på 125 c ugnsvärme, till en innetemperatur på 56 c.
  3. Låt köttet vila i 5- 10 minuter. Skär i skivor och salta på snittytan.
  4. Rödbetor salladskott och risotto:
  5. Arbetsgång: Koka rödbetorna i saltat vatten tills genomkokt.
  6. Låt svalna och skala. Dela på mitten och värm i smör och salt.
  7. Salladskotten sköljs och serveras som dom är.
  8. Tillsätt gröna ärtor, parmesanen och citronskal i den varma kokta risotton.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. En bra risotto är inte för kompakt utan lite lösare i konsistens.
  11. Balsamicovinägrett:
  12. Arbetsgång: Häll balsamicovinägern i en kastrull. Koka ner tills det återstår
  13. 1/3 dl. Låt svalna. Rör ner rapsoljan. Smaka av med timjan, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept