Toast Sikafors med crème fraiche

Toast Sikafors med crème fraiche
Foto: TV4

Rökt renstek och pepparrot är en klassisk kombination. I det här receptet blir den dessutom elegant i både smak och utseende. Servera som förrätt eller liten kvällsrätt. En matberedare eller mixer är bra hjälp, men det går också bra att strimla köttet fint för hand.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g rökt renstek
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • Garnering:
  • 4 msk sikrom
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar
  • 4 coctailtomater
  • 4 sallatsblad

Gör så här

  1. Finhacka rensteken. Krydda crème fraiche med pepparrot, salt och peppar, och blanda den med rensteken.
  2. Tryck ut runda cirklar i brödet. Rosta eller smörstek brödet. Fördela röran över. Garnera med dillkvistar.
  3. Servera med ett sallatsblad, citronklyfta och coctailtomat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept