Toast med vispad ricotta, parmesan, svamp och örtolja

30 m
2 toast
30 m
2 toast

Du behöver

  • 300 g trattkantareller eller blandad svamp
  • 125 g ricottaost
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 2 gulbetor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl örter, hackade, t ex timjan och basilika
  • vitlök
  • olja

Gör så här

  1. Smörstek toastbrödet. Riv över lite parmesan mot slutet och låt steka in i brödet.
  2. Stek kantareller i smör.
  3. Vispa ihop ricotta och parmesanost till en kräm.
  4. Skala och skiva gulbetorna tunt. Lägg på ett fat och blanda med vinäger, socker och vatten. Låt stå minst 10 minuter.
  5. Mixa ihop olja, örter och kokt vitlök till en örtolja. Smaka av med salt.
  6. Toppa toasten med vispad ricotta, svamp, betor och örtolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept