Toast med kyckling i basilikakryddad aioli

Toast med kyckling i basilikakryddad aioli
Foto: TV4

Den här toasten kan serveras som förrätt. Då räcker det med en halv kycklingfilé per person, om man inte ska bli alltför mätt före maten. Annars passar toasten som lunch eller lätt supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen svartpeppar
  • smör att steka i
  • 4 skivor vitt bröd
  • 250 g blandad sallat
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 0,5 slanggurka

Aioli med basilika:

  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 vitlösklyfta
  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk salt

Till dekoration:

  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna gyllene på båda sidor, krydda med salt och peppar och låt eftersteka i ugnen i 8–10 minuter. Låt kycklingen svalan och sedan kallna helt.
  2. Aioli: Plocka av basilikabladen från stjälkarna, spar några blad till garnering. Kärna ur chilin och mixa den med basilikabladen, sambal oelek, pressad vitlök, majonnäs och crème fraiche. Spara några basilikablad till garnering. Krydda med salt.
  3. Skiva och blanda kycklingen med aiolin. Riv sallatsbladen i mindre bitar och skär rödlöken i strimlor. Rosta brödskivorna och skär dem tvärs över i trekanter. Skala gurkan, skär den i stavar och skär tomaten i klyftor. Lägg en brödtrekant på vardera av fyra assietter och fördela sallaten och löken ovanpå. Lägg på kycklingröran och dekorera med tomat och gurkstavar. Garnera med hackad basilika och strö över riven parmesan och pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept