Toast med jordärtskockor och bacon

Toast med jordärtskockor och bacon
Foto: TV4

Servera toasten som förrätt, elegantare lunchrätt eller supé. Förbered gärna de olika momenten och gratinera i sista stund.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 skivor vitt formbröd
  • 2 paket bacon, hackade
  • riven ost

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl mjölk eller ljus buljong
  • ca 300 g jordärtskockor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala skockorna, koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och dela dem i mindre bitar.
  3. Ta ut rundlar av brödet. Fräs dem hastigt frasiga med margarin i en panna.
  4. Stek sedan baconet och låt det rinna av på papper.
  5. Fräs ihop margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk eller buljong och krydda. Vänd ner skockorna, koka 10 minuter.
  6. Lägg brödet på plåt, fördela stuvningen och bacon över, strö på ost och gratinera i ugn tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept