Toast med höstprimörer

Toast med höstprimörer
Foto: TV4

Toast med höstprimörer

Av: Jimmy - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m

Cheddargratinerad macka med gräddstuvad kantareller. Höstig och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g svamp (t ex kantareller)
  • 4 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor bröd

Stuvning

  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 4 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Rensa den färska svampen och skär svampen i bitar.
  2. Finhacka schalottenlök och chili och fräs tillsammans med svampen tills den blivit lite småsvettig och all vätska från svampen kokat in.
  3. Strö mjölet över svampen och rör runt. Häll i grädden och rör runt tills alla mjöl-klumpar försvunnit och du har en tjock stuvning, tillsätt grädde tills du fått den tjockhet du önskar.
  4. Riv cheddarost och häll 3 dl i stuvningen. Tillsätt salt och peppar efter behag.
  5. Rosta brödskivorna i stekpannan med olivolja och vitlök tills de blir krispiga och fått färg.
  6. Lägg ut brödskivorna på en plåt och dosera ut stuvningen jämt mellan bröden, strö 1 dl riven cheddarost över dessa och värm i ugn tills osten smält, cirka 200 grader i 10 min och vips så har du en härlig höstprimör med lite drag i.