Toast med höstprimörer

30 m
4
Toast med höstprimörer
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 200 g färsk svamp, t.ex. kantareller
  • 4 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 färsk röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor bröd

Stuvning

  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 4 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Rensa den färska svampen och skär svampen i bitar.
  2. Finhacka schalottenlök och chili och fräs tillsammans med svampen tills den blivit lite småsvettig och all vätska från svampen kokat in.
  3. Strö mjölet över svampen och rör runt. Häll i grädden och rör runt tills alla mjöl-klumpar försvunnit och du har en tjock stuvning, tillsätt grädde tills du fått den tjockhet du önskar.
  4. Riv cheddarost och häll 3 dl i stuvningen. Tillsätt salt och peppar efter behag.
  5. Rosta brödskivorna i stekpannan med olivolja och vitlök tills de blir krispiga och fått färg.
  6. Lägg ut brödskivorna på en plåt och dosera ut stuvningen jämt mellan bröden, strö 1 dl riven cheddarost över dessa och värm i ugn tills osten smält, cirka 200 grader i 10 min och vips så har du en härlig höstprimör med lite drag i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept