Toast med gula kantareller och bacon samt picklad rödlök

30 m
4
Toast med gula kantareller och bacon samt picklad rödlök
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 300 g förvällda kantareller
  • 1 msk smör
  • 130 g tärnad bacon
  • 4 skivor vitt bröd
  • 100 g västerbottenost, riven
  • 1 dl vispgrädde
  • några kvistar bladpersilja, till dekoration
  • 3 små rödlökar
  • 1 dl bordsättika 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Koka upp ättika, vatten och socker, låt lagen svalna i kyl.
  2. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg den i en glasburk, häll på den ljumma lagen och låt den stå kallt i ca 30 minuter.
  3. Serveras till den varma toasten.
  4. Toast
    Stek svamp och bacon var för sig och lägg i förvaringsskålar.
  5. Rör ned osten i grädden.
  6. Blanda svamp och bacon med ostgrädden och stek tills ostgrädden sjunkit in.
  7. Rosta 4 vita brödskivor, skär av kanterna.
  8. Lägg upp blandningen på brödskivorna och garnera med bladpersiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept