Toast med gula kantareller och bacon samt picklad rödlök

Toast med gula kantareller och bacon samt picklad rödlök
Foto: TV4

Toast med gula kantareller och bacon samt picklad rödlök

Av: Bo - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Kantarelltoast med västerbottensost, bacon och picklad rödlök.

Dryckestips: Staropramen 3,5 % öl samt Ramlösa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kantareller, förvällda
  • 1 msk smör
  • 130 g tärnad bacon
  • 4 skivor vitt bröd
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 dl vispgrädde
  • några kvistar bladpersilja, till dekoration
  • 3 rödlökar
  • 1 dl bordsättika 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Koka upp ättika, vatten och socker, låt lagen svalna i kyl.
  2. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg den i en glasburk, häll på den ljumma lagen och låt den stå kallt i ca 30 minuter.
  3. Serveras till den varma toasten.

Toast

  1. Stek svamp och bacon var för sig och lägg i förvaringsskålar.
  2. Rör ned osten i grädden.
  3. Blanda svamp och bacon med ostgrädden och stek tills ostgrädden sjunkit in.
  4. Rosta 4 vita brödskivor, skär av kanterna.
  5. Lägg upp blandningen på brödskivorna och garnera med bladpersiljan.