Toast med gravad fjällsik och löjromsröra

20m
4
Toast med gravad fjällsik och löjromsröra
Foto: TV4

En krämig löjromstoast med gravad fjällsik, toppad med citron och örter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 

10 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20m
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • olja, till stekning

Löjromsröra

  • 6 msk crème fraiche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • salt och peppar
  • 4 msk löjrom
  • 4 skivor gravad fjällsik
  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron
  • 1 knippe gräslök
  • 8 salladsblad

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i lite olja.
  2. Rör ihop crème fraiche, rödlök, salt, svartpeppar och löjrom.
  3. Lägg röran på toasten. Ovanpå röran lägger du den gravade fjällsiken. Garnera med dill, citron och lite gräslök
  4. Servera med en salladsbädd vid sidan av toasten.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept