Toast med ägg, kantareller och dukkha

25 m
2 toast
Från Nyhetsmorgon

Smörstekt toast med krämiga ägg- och kantarelltopping samt dukkah, en rostad nöt- och kryddblandning.

27 september 2015
Visa mer
25 m
2 toast

Du behöver

  • 4 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g kantareller
  • 0,5 dl plockade örter
  • 0,5 tsk rostad spiskumminfrö
  • 0,5 tsk rostad korianderfrö
  • 0,5 tsk rostad fänkålsfrö
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk rostade hasselnötter
  • 2 skivor surdegsbröd
  • smör, att steka i
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Smörstek toasten.
  2. Smörstek kantarellerna.
  3. Rosta kryddor, sesam och hasselnötter i en torr panna. Stöt allt grovt i en mortel.
  4. Vispa ihop ägg och grädde.
  5. Bryn smöret i en stekpanna. Sänk värmen till låg temperatur.
  6. Häll i äggsmeten och rör till en jämn och krämig röra.
  7. Toppa toasten med äggröra, kantareller, örter och dukkha.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept