Tårtbotten: Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en tårtform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Droppa i bittermandelessens. Blanda vete-, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner och häll sockerkakssmeten i den smorda formen. Grädda i 10 minuter. Ta ut den och låt vila i någon minut. Stjälp upp kakan. Låt den svalna.
Gelé: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Häll av fruktsaften från den konserverade frukten. Spä med juice till 3 dl. Koka upp saften. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i det heta spadet. Ställ svalt tills gelatinet blir trögflytande.
Lägg tårtbottnen på ett fat. Bred över vaniljkrämen. Lägg ett vackert mönster fruktbitar på krämen. Häll på den trögflytande gelén. Låt stelna. Skär tårtan i bitar före servering.