Ugnsbakad röd balsamicopaprika

4

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 5 st schalottenlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl finhackad stjälkselleri (kan uteslutas)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka oregano
  • 0,5 dl färsk timjan
  • 3 st stora röda paprikor
  • olivolja
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 6 msk balsamicovinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp vatten, gör ett kryss i tomaterna och lägg dem i vattnet ett par minuter till skinnet börjar släppa. Ta upp och skala, skär sedan tomaterna i mindre klyftor.
  2. Skiva schalotten- och vitlök fint. Skär sellerin i små bitar. Hacka örterna.
  3. Skär paprikorna längsgående i halvor med stjälken kvar, ta bort kärnorna och det vita. Pensla invändigt med olivolja, salta och peppra. Lägg i lök, vitlök, selleri, hälften av örterna och till sist tomatklyftorna. Pensla med mera olja och häll på balsamicovinäger samt mer salt och peppar. Bakas i mitten av ugnen ca 45 min, pensla på mer olja om det verkar för torrt. Lägg på resten av örterna vid servering.
  4. Denna rätt är god såväl kall som varm eller ljummen. Bra bufférätt och passar även till paj eller pasta. Variant: Servera med pasta och smörslungad rucolasallad Servera också gärna tillsammans med minismördegspajer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept