Getostfyllda smördegspajer

Getostfyllda smördegspajer
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Läckra små getostpajer.

Andra goda fyllningar är:
- Smörfräst mangosl och grillad röd paprika
- Ost och gräslök
- Pesto och körsbärstomat

12 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt färdigköpt smördeg
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 msk rosmarin
  • 3 klyftor finhackad vitlök
  • salt och vitpeppar
  • 250 g chèvre (getost)
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Tryck ut smördegen i små formar. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg, mjölk, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Fyll formarna till 2/3, lägg en bit chèvre överst och grädda i ca 8 min.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna som du skakar hela tiden, så att de blir jämnt rostade. Strö nötterna över de färdiggräddade pajerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept