Björnbärs- och kardemummakaka

8

Du behöver

  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver, gärna vinstensbakpulver
  • 3 dl råsocker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk nymalen kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 4 st äggvitor
  • 1,5 dl gräddmjölk
  • 150 g smält smör
  • 2 msk honung
  • ströbröd till formen
  • florsocker
  • Fyllning:
  • 200 g björnbär eller annan fyllning, ex nötter och choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör samman äggvitor, gräddmjölk, avsvalnat smält smör och honung. Vispa ej. Blanda allt tillsammans, vänd ner bären, men spara några till garneringen.
  2. Häll i form som förberetts med smör och ströbröd. Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen. Stick ner en trästicka i kakan; om inget fastnar så är den klar.
  3. Låt svalna, garnera med björnbär och pudra över lite florsocker.
  4. Andra goda fyllningar beräknade till dubbel sats av kakan: Hasselnötter, pecan, valnötter och grovt riven mörk choklad. Tillsätt 1 dl grovt hackade nötter och 1 dl choklad, gärna Valhrona.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept