Vegetarisk tacos

Vegetarisk tacos
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Vegetarisk tacos

13 ingredienser

Ett gott vegetariskt alternativ till "vanliga" tacos, gjorda på bönor nötter och lök som serveras med brie ost.

Servera med tacobröd,

[receptet hittar ni här

](/tina_nordstrom/huvudratter/fisk_och_skaldjur/tacos_med_tempurafriterad_flundra/)

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar, skalade
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk oregano
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 limefrukt, saft
  • 0,75 dl hasselnötter, rostade
  • 1 förp kikärtor, cirka 400 g
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • olja, till frittering
  • brieost

Gör så här

  1. Skiva löken tunt och svetta på den med lite smör och olja och låt den mjukna, den ska inte ta färg.
  2. Häll på sockret och kryddorna, vitlöken.
  3. Låt det hela bli lite karamelisserat, tar ett par minuter.
  4. Häll i bönorna och hasselnötterna kör det hela hastigt med en stavmixer eller mosa med en gaffel.
  5. Det ska bara bli ”lite” mosigt så det är enklare att forma bollar.
  6. Forma till små biffar och toppa i tempurasmeten, fritera tills gyllenbruna och lägg ihop med tacosen, ca 2-3 minuter.
  7. Serveras med skiva brie