Kycklingsallad med tryffelmajonnäs

Kycklingsallad
Foto: Tv4

Du behöver

  • 300 g plockat kycklingkött
  • 200 g vaxbönor
  • 200 g haricot verts eller brytbönor
  • 200 g färska bondbönor
  • 2 st skalade schalottenlök

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vatten
  • 1-1,5 dl rapsolja, neutral
  • 1 msk grädde, kan uteslutas
  • Tryffelolja till smaksättning
  • Några droppar citronsaft
  • 2 st små salladshuvuden
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skira äggen och lägg gulorna i en skål, ta i senapen/vattnet och vispa runt.
  2. Tillsätt oljan droppvis försiktigt tills såsen tjocknar.
  3. Smaksätt majonnäsen med tryffeloljan och citronsaft.
  4. Vill man kan man ta i 1 msk grädde för att runda av smaken något.
  5. Spritta bondbönorna (plocka ur bönorna ur bönskidan).
  6. Blanchera vaxbönorna, haricots verts och bondbönorna. Kallspola.
  7. Finhacka löken.
  8. Lägg köttet, bönorna och löken i en skål, ta i lite av tryffelmajonnäsen, det ska bara limma inte BADA i majonnäs.
  9. Lägg upp blandningen i salladsskålarna. Gör ett rejält drag med pepparkvarnen, Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept