Grillad vildsvinskarré med äpplesås

Vildsvinskarré
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grillad vildsvinskarré med äpplesås

25 ingredienser

25 m

Grillad vildsvinskarré med chimichurri och äpplesås. En kryddig och spännande rätt. Receptet är beräknat till fyra personer. Det är viktigt att alltid se till att vildsvinkött blivit genomvärmt till mer än 68 grader innan man äter det.

I Sverige kontrolleras allt vildsvinskött som säljs inom livsmedelsbranschen för trikiner. Läs mer om riskerna med trikiner i vildsvinskött på

Smittskyddsinstitutet.se

Se fler recept från

Tinas sommarkök

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg vildsvinskarré, i skivor
  • 10-12 små snackspaprikor
  • 1 romansallad
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 citron, saft

Chimichurri

  • 2-3 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe färsk oregano
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Krämig äppelsås

  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 1 ask krasse
  • 5 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 dl gula sultanrussin
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kött

  1. Lägg karréskivorna på ett fat salta, peppra och ringla över olivolja.
  2. Gör likadant med paprikorna.
  3. Grilla kött och paprikor ca 5-7 min på varje sida. Det är jätteviktigt att köttet är helt genomstekt till minst 68 grader!
  4. Lägg upp kött och paprikorna på ett fat med skuren romansallad på och skeda över Chimichurrin.
  5. Servera med äppelsåsen.

Chimichurrin

  1. Blanda ihop olivolja, kryddor, hackad persilja och oregano.
  2. Riv i citronskal och vitlök. Kläm i citronsaft och salta efter smak.

Äppelsås

  1. Blanda samman mascarpone och yoghurten.
  2. Skär ner äpplet i lagom stora bitar, hacka över russinen.
  3. Blanda tillsammans med övriga ingredienser och smaksätt med krasse, salt och peppar.