Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd

Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd
Foto: TV4

Gott och enkelt att bjuda på till förrätt.

Mise en place
Dela baconet på mitten
Ugnsfast form med bakplåtspapper
4 tallrikar
Skär av skorpan på franskbrödet
Skål till att blanda vinaigretten i
Större skål till salladen
Alla andra ingredienser framtagna och uppmätta

29 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 8 st urkärnade färska dadlar
  • 4 skivor bacon
  • 150 g getost
  • 0,5 st franskbröd, utan skorpa
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • svartpeppar på kvarn
  • sallad till servering, t ex ruccola, spenat eller machesallad

Vinaigrette

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st citron, skal och saft
  • 0,5 msk flytande honung
  • mycket svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  2. Fyll dadlarna med getosten och linda en baconskiva runt om. Lägg i en form. Bryt brödet slarvigt och lägg det i samma form, ringla över olivolja, salta och peppra (svartpeppar). Sätt in i ugnen i 6 minuter. Under tiden gör vinaigretten. Lägg salladen i en skål och häll över vinaigretten.
  3. Lägg upp salladen på tallrikarna, lägg två dadlar på varje tallrik, avsluta med brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept