Fettuchini med räkor och persiljecrème

Fettuchini med räkor och persiljecrème
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Fettuchini med räkor och persiljecrème

8 ingredienser

En härligt krämig pasta med räkor och avokado som serveras med persiljecrème.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp fettuccine, färsk
  • 200 g skalade räkor
  • 2 avokador
  • 250 g crème fraîche
  • 2 dl plockad färsk persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pastan: Koka upp en kastrull med vatten. Salta och häll lite olivolja i vattnet.
  2. Gröp ur avokadon och skär ner den i mindre bitar. Lägg pastan i vattnet och låt den ligga i ett par minuter.
  3. Häll av vattnet och blanda i räkorna och avokadon. Smaksätt med salt och peppar samt ringla över lite olivolja.
  4. Persiljecremen: Mixa persiljan och oljan till en grön massa. Blanda i crème fraîchen och smaksätt med salt och peppar. Servera.