Indiskinspirerad sås med kokos och mandel

30 min
8
Indiskinspirerad sås med kokos och mandel
Foto: TV4
30 min
8

Du behöver

Pumpa

  • 500 g butternutpumpa, eller muscatpumpa
  • 2-3 sötpotatisar

Gryta

  • 3 st morötter
  • 1 st lök, gul
  • 1 dl mandel, skållad och skalad
  • 1-2 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk olja att steka i, valfri sort.
  • 2 tsk curry
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 krm kardemumma, mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Spett

  • 3 st kycklingbröst
  • 8 st sparris, gröna
  • 8 st träspett i blöt

Gör så här

  1. Pumpa
    Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala pumpan och sötpotatisen, skär dem i klyftor, lägg på en plåt.
  3. Ringla över olivolja, salta och peppra och baka den i ugnen i cirka 20-30 minuter.
  4. Grytan
    Lägg morötter, lök, mandel och vitlök i en matberedare.
  5. Mixa rejält tills en gryning massa.
  6. Sätt en stekpanna på spisen, svetta på grönsakshacket i lite olja.
  7. Blanda i kryddorna.
  8. Häll på hälften av kokosmjölken, låt sjuda i cirka 15 minuter, späd med resterande kokosmjölk allteftersom det tjocknar.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Spetten
    Skär kycklingen tvärs över i 4 bitar, dela varje sparris i 2 bitar.
  11. Trä upp på två träspett tillsammans med sparrisen.
  12. Salta och peppra, grilla.
  13. Lägg upp i djupa tallrikar - några skedar av grytan, bitar av den bakade pumpan och sötpotatisen, lägg kycklingspettet på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept