Korv i sovsäck

30 min
8
Korv i sovsäck
Foto: TV4
30 min
8

Du behöver

Korv i sovsäck

  • 4 st wienerkorvar
  • 2 st smördegsplattor
  • 8 st cheddarostskivor
  • 1 st ägg
  • 2 msk blandade frö, t.ex. sesam och pumpafrö
  • 0,5 tsk havssalt

Gul Ketchup

  • 5 st kvisttomater
  • 1 dl mango, i bitar
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk ättika 12 %
  • 1-1.5 msk tomatpuré
  • 1 liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk worchestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Röd Ketchup

  • 6-8 st röda tomater
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk ättika 12 %
  • 1-1½ msk tomatpuré
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk worchestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3-6 droppar tabasco

Gör så här

  1. Korv i sovsäck
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegen
  3. Skär smördegen i 8 spetsiga trianglar.
  4. Lägg en skiva ost på smördegen.
  5. Dela korven på mitten och rulla in den i smördegen.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strössla frö och salt på toppen.
  7. Baka av i ugnen i cirka 7-8 minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  8. Doppa i din hemgjorda ketchup.
  9. Gul och röd ketchup
    Kryssa tomaterna i botten med en kniv Lägg tomaterna i kokande vatten, räkna till 16 och ta sedan upp tomaterna.
  10. Lägg tomaterna i kallt vatten direkt.
  11. Skala tomaterna.
  12. Skär dem i bitar.
  13. Skala och finhacka lök och vitlök.
  14. Lägg tomater, lök, vitlök, ättika, socker i en kastrull.
  15. Koka upp och låt allting sjuda i lite mer än 20 minuter.
  16. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
  17. Smaksätt med worcestersås, salt och peppar.
  18. Låt sedan ketchupen kallna. Häll upp på flaska, i kylskåp håller den sig ca 2 i veckor.
  19. Det är samma procedur för både röd och gul ketchup, byt bara ut de väsentliga ingredienserna som står angivna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept