Carpaccio på älg med kronärtskockspuré

Carpaccio på älg med kronärtskockspuré
Foto: TV4

Du behöver

  • 300 g älgfilé/oxfilé (alternativt ryggbiff)
  • 1 st burk kronärtskocksbottnar
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 st citron, saft
  • 0,5 dl frysta lingon
  • 5 dl trattkantareller
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 100 g stark ost
  • Salt
  • peppar
  • olivolja
  • Ett gott surdegsbröd

Gör så här

  1. Köttet
    Börja med att lägga in köttet i frysen.
  2. Det är enklare att skära tunt när det är lite fryst. Man kan även skära det färskt men banka då ut köttet tunt.
  3. Kronärtskockspurén
    Mixa kronärtskocksbottnarna med olivoljan och den pressade citronen. Det ska ha en syrlig smak.
  4. Bred ut purén på en större tallrik.
  5. Skär det lite frysta köttet tunt och lägg ovanpå purén.
  6. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
  7. Bryn svampen med en krossad vitlöksklyfta, salta och peppra.
  8. Stek svampen hårt så det blir lite knaprigt.
  9. Fördela svampen över köttet.
  10. Bryt osten i lagom stora bitar och strö över.
  11. Avsluta med att fördela lingonen överst.
  12. Servera gärna tillsammans med ett surdegsbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept