Salvia- och citronris med skaldjur

20 min
4
Salvia- och citronris med skaldjur
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 3 dl rundkornigt ris, gärna Carnaroli, Avorioris
  • 600 g kokta skaldjur och fisk, ex vis. blåmusslor, krabba, hummer, räkor
  • 2 st gula lökar
  • st vitlöksklyftor, grovt krossade
  • 1 st morot
  • 2 stänger blekselleri
  • 1 st citron
  • 1 rejäl kvist salvia
  • 1 st röd chili, liten
  • 0,5 st citrongrässtång
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet.
  2. Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt
  3. Slå på vatten och koka upp.
  4. Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter.
  5. Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt.
  6. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Vänd ner skaldjuren vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept