Salvia- och citronris med skaldjur

Salvia- och citronris med skaldjur
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Salvia- och citronris med skaldjur

15 ingredienser

20 min

Supergod paella på Tinas vis.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl vatten
  • 3 dl rundkornigt ris, gärna Carnaroli, Avorioris
  • 600 g kokta skaldjur och fisk, (ex vis. blåmusslor, krabba, hummer, räkor)
  • 2 gula lökar
  • klyfta vitlök, grovt krossade
  • 1 morot
  • 2 stänger blekselleri
  • 1 citron
  • 1 rejäl kvist salvia
  • 1 röd chilifrukt, liten
  • 0,5 citrongrässtång
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skär ner grönsakerna i tärningar, och banka citrongräset med knivskaftet.
  2. Fräs riset, grönsaker och kryddorna i olivoljan tills riset blir lätt genomskinligt
  3. Slå på vatten och koka upp.
  4. Låt koka i cirka 10 minuter, riv och tillsätt skalet från citronen och pressa i citronsaften sänk till låg värme och låt småsjuda i ytterligare 10 minuter.
  5. Riset skall vara löst i konsistensen, tillsätt eventuellt lite mer vatten om riset är för torrt.
  6. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Vänd ner skaldjuren vid servering.