Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök

Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök

9 ingredienser

Otroligt gott och någon som passar som vardagsmiddag.

Mise en Place:
Gourmetsalt
Vitpeppar på kvarn
Skalade eller tvättade små potatis
En större ugnsfast form, typ lasagne form
4 tallrikar+ bestick
Alla ingredienserna framme och uppmätta

KÖRIS:
SÄTT UGNEN PÅ 200 grader
Portionera fisken, visa hur du skär den snyggt! Färdigbyxad/skuren
Halvera och Pressa över citronen
SALT OCH PEPPAR på FISKEN
Skiva löken tunt, lägg på fiskn
Skär morötterna i slantar, lägg på fisken
Fördela över oliverna
Häll över oljan
Grovhacka timjanen, lägg på fisken
In i ugn

Efter ca halva tiden, 6 minuter, kör in tallrikarna i ugnen
Tips! Varma tallrikar! Testa att värma i micron.
Lägg upp på tallrikar, servera potatisen apart i skål.

Ingredienser

portioner
  • 800 g koljafilé, färsk eller tinad fryst sejfilé
  • 1 citron
  • 2 krm flingsalt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 silverlök, skalad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 morötter
  • 1 dl riktigt god olivolja, extra virgin
  • 1 msk färsk timjan
  • 400 g små delikatesspotatisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Portionera fisken och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronen. Salta och peppra.
  3. Skiva löken tunt och skär morötterna i slantar. Häll lök, morötter, oliver och olivoljan över fisken. salta och peppra. In i ugnen i ca 12 minuter.
  4. Serveras med kokt alt pressad potatis.