En skånsk variant av kaiserschmarrn

30 min
En skånsk variant av kaiserschmarrn
Foto: TV4
30 min

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 8 st ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g osaltat smör
  • 0,5 st citron, zest
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl sprit, helst rom
  • Florsocker

Gör så här

  1. Romrussin
    Blanda russinen med spriten.
  2. Låt dom dra i några minuter.
  3. Smeten
    Kläck äggen i en skål, vispa ner mjöl, mjölk och grädde.
  4. Tillsätt socker, bakpulver och citronzest och vispa ihop.
  5. Smält smör i en stekpanna och häll i pannkaksmeten.
  6. Sätt på ett lock och låt den stå på svag värme i cirka 20 minuter.
  7. Vänd pannkakan och låt steka i cirka 5 minuter.
  8. Pudra över florsocker.
  9. Fördela sen över romrussinen och servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept