En skånsk variant av kaiserschmarrn

En skånsk variant av kaiserschmarrn
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

En skånsk variant av kaiserschmarrn

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

11 ingredienser

30 min

Det här receptet på kaisermarchen räcker till 8 -10 personer.

Se fler recept från

Tinas julkök

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 8 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g osaltat smör
  • 0,5 citron, zest
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl sprit, helst rom
  • florsocker

Gör så här

Romrussin

  1. Blanda russinen med spriten.
  2. Låt dom dra i några minuter.

Smeten

  1. Kläck äggen i en skål, vispa ner mjöl, mjölk och grädde.
  2. Tillsätt socker, bakpulver och citronzest och vispa ihop.
  3. Smält smör i en stekpanna och häll i pannkaksmeten.
  4. Sätt på ett lock och låt den stå på svag värme i cirka 20 minuter.
  5. Vänd pannkakan och låt steka i cirka 5 minuter.
  6. Pudra över florsocker.
  7. Fördela sen över romrussinen och servera med vispad grädde.