Stekt kyckling med gräddstuvad surkål

Stekt kyckling med gräddstuvad surkål
Foto: TV4

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingbröst med skinn
  • salt
  • peppar
  • smör och olja till stekning

Gräddstuvad surkål

  • 700 g surkål, på burk
  • 1 st silverlök, skalad
  • 0,5 msk krossad enbär
  • 1 dl finskuren god korv
  • 2,5 dl grädde

Gör så här

  1. Kyckling
    Fördela örterna under skinnet på kycklingarna.
  2. Salta och peppra.
  3. Bryn kycklingarna med skinnsidan neråt i cirka 7 minuter.
  4. Vänd på kycklingen och stek på andra sidan. Ställ åt sidan.
  5. Gräddstuvad surkål
    Skiva silverlöken och korven tunt.
  6. Bryn i smör och olja. Krossa enbären och ha i pannan.
  7. Häll på grädde och låt det koka i cirka 5 minuter.
  8. Häll av surkålen och blanda sedan ner i gräddkoket.
  9. Lägg upp kålen på tallriken.
  10. Snitta kycklingen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept