Dukkah

Dukkah
Foto: TV4

Dukkah är en nötblandning med garam masala. Krossa nötterna och rulla till exempel kuber av ost i Dukkhan och servera som tilltugg. /Tina

Obs! Köper du hasselnötter med skal, rosta dem först i ugnen och gnugga bort skalet med hjälp av en handduk.

På bilden ser du även Tinas

Fikon och lökar i vinägerlag



Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här


23 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl mandel, skållad/skalad
  • 1 dl hasselnötter, skalade
  • 1 msk garam masala
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. De ska bli gyllenbruna.
  2. Krossa dem i en mortel eller i en mixer tillsammans med garam masalan och en nypa salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept