Kryddad soppa med morot och vitlök

Kryddad soppa med morot och vitlök
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Kryddad soppa med morot och vitlök

10 ingredienser

En vegetarisk soppa som kan förberedas och mixas precis innan servering.

Du hittar alla recept från Nyår med Tina

här

Ingredienser

portioner
  • 4-5 mindre morötter, skalade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 4 klyftor vitlök, skalade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 6 dl vatten
  • 0,5 krm salt

Till servering

  • 2 msk olivolja
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Skär ner morötterna i tärningar.
  2. Halvera chilin och ta bort kärnhuset.
  3. Sätt en stor kastrull på spisen och häll i lite olja ca 1 msk.
  4. Fräs vitlöken och den gula löken.
  5. Ha i morötterna, chilin och spiskummin.
  6. Häll på vatten.
  7. Låt koka tills morötterna är mjuka.
  8. Mixa!

Till servering

  1. Blanda ihop olivoljan med citronsaften.
  2. Ta den rivna ingefäran och pressa den med handen så att du bara får ut saften.
  3. Blanda saften med oljan och citronsaften.