Grön melon- och myntasoppa

15 min
4
Grön melon- och myntasoppa
Foto: TV4

Fräsch sommarsoppa gjord på melon, gurka och mynta. Serveras med halstrade pilgrimsmusslor.

Mormors inlagda rabarber
4 portioner
Tid: 10 minuter

Ingredienser
4-6 stänger späda rabarber
2 msk ättika 12%
4 msk florsocker
1 dl vatten
1 nypa salt
1 kvist dill

Tillagning
Hyvla rabarber tunt, lägg i en burk med lock.
Blanda till lagen förutom dillen och tillsätt den i burken, sätt på locket och skaka om så allt blandar sig.
Låt stå och dra i cirka 10-15 minuter , vänd ner plockad dill vid servering.

Se fler recept ur

Tinas sommarkök


9 augusti 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

Myntasoppa

  • 1 st gurka
  • 0,5 st galiamelon
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 kruka mynta
  • 1,5 msk limejuice
  • 1 dl kallt vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 3-4 st iskuber
  • Några droppar grön tabasco
  • 1 tsk salt

Pilgrimsmusslor

  • 8 st pilgrimsmusslor (finns i frysdisken)

Gör så här

  1. Myntasoppa
    Skala gurka och melon, mixa allt i kannmixer utom olja och mynta.
  2. Mixa i ärter och mynta avsluta med att ringla i olivoljan i en tunn stråle.
  3. Smaksätt med salt och tabasco.
  4. Pilgrimsmusslor
    Halstra musslorna i en het panna med lite olja, salta och peppra lätt.
  5. Servera gärna tillsammans med inlagda rabarber.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept