Tinas choritzo med parmesan

Tina duellerar mot Måns Herngren med denna goda chorizo som hon gör själv.

Vill man ha smal korv, använd lammfjälster.
Till tjock korv använd gris fjälster.

Inspirationen till denna korv kommer från korven "Per i Parma"

8 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 700 g fläskfärs
  • 300 g nötfärs
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1,5 dl rödvin
  • 0,75 msk salt
  • 1,5 dl parmesanost i tärningar
  • 1 dl rökt fläsk i tärningar
  • 1 tsk malen chili
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 tsk torkad salvia
  • fjälster i blöt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser, rör i saltet sist. Blir den för "stabbig" kan man mata i mer vatten eller vin. Det måste vara smidig när det väl vankas för själva stoppningen.
  2. Stoppa korven med hjälp av en spritspåsen eller med en maskin. Se till att det inte kommer in luft i korven. Knyt ihop ändarna med stekgarn. Låt vila i kylen någon timme innan stekning.
  3. Sätt ugnen på 120 grader.
  4. Bryn korvarna försiktigt och låt dom steka färdigt i ugnen.
  5. Ta ut och skär upp. Jättegott att servera tillsammans med surkål och dijonsenap.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept