Fikon och lökar i vinägerlag

Fikon och lökar i vinägerlag
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Fikon och lökar i vinägerlag

7 ingredienser

Servera fikonen och lökarna med scones eller till dukkha. /Tina

Här hittar du recepetet på

Dukkha

Du hittar alla recept från N_yår med Tina_

här

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • ca 10-15 steklökar (små)
  • 4 färska fikon (hela)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg lökarna i ljummet vatten så blir de lättare att skala.
  3. Skala lökarna och halvera fikonen.
  4. Lägg lökarna i en ugnsfast form.
  5. Salta och peppra.
  6. Ringla över lite olivolja.
  7. Baka lökarna i ugnen i ca 15 minuter
  8. Blanda ihop vinägern med oljan och sockret.
  9. Lägg lökarna i en burk tillsammans med fikonen.
  10. Häll lagen över lökarna och låt stå i kylen över natten.
  11. Servera med scones eller till dukkha.